Noodverlichting (ISSO 79)

Vanaf begin 2007 is de ISSO-publicatie 79 (Inspectie en onderhoud van noodverlichtinginstallaties) een wettelijke verplichting. Deze nieuwe norm wordt als wet beschouwt daar er een verwijzing is naar het Bouwbesluit. Deze norm beschrijft het  onderhoud aan noodverlichtingsinstallaties als een APK: niet alleen een lamp vervangen wanneer deze kapot gaat, maar periodiek controleren.

Nieuwe noodverlichtinginstallaties, gerenoveerde installaties en installaties die nooit geïnspecteerd zijn, moeten vanaf januari 2007 een eerste inspectie ondergaan. Bij de grote rampen zoals in Enschede en Volendam en bij grote stroomstoringen in de VS en Europa bleek de noodverlichting in veel gebouwen niet optimaal te zijn. De ISSO-publicatie 79 bepaalt dat noodverlichtinginstallaties na de eerste inspectie periodiek gecontroleerd moeten worden.

Hoe gaat Unispect te werk?
Bij een inspectie van uw noodverlichtingsinstallatie letten wij onder meer op de volgende punten:

  • Zijn de juiste pictogrammen gebruikt?
  • Zijn de juiste armaturen gebruikt?
  • Is er voldoende noodverlichting aanwezig?
  • Zijn de noodverlichtingtekeningen goedgekeurd door de brandweer?
  • Gaat de noodverlichting automatisch aan bij een stroomstoring, of wanneer het licht uitvalt?
  • Blijft de noodverlichting branden gedurende een bepaalde (vastgestelde) tijd?

Onze bevindingen leggen we in een overzichtelijk rapport aan u voor.

Waarom Unispect?
Wij bieden u een onafhankelijke inspectie + onze inspectiewerkzaamheden zijn omschreven in ons kwaliteitssysteem en daarmee worden wij (Unispect & haar inspecteurs) periodiek gecontroleerd op onze werkzaamheden en rapportages door een externe certificerende partij (KEMA Quality).

 

 
 
 
 
contact
inspect & improve